Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 2024./2025. (poveznica)

Božićna čarolija u Dječjem vrtiću „Slavuj“

Tijekom 12. mjeseca organizirala sam projekt “Božićna čarolija” u Dječjem vrtiću “Slavuj” ,u objektu Strmec. Kontaktirala sam sedam domova za nezbrinutu djecu i dvije sigurne kuće. Dječji dom “Ivan Goran Kovačić”, Dječji dom “Zagreb” – podružnica Laduč, „Kuća ljubavi“ (kuća za smještaj trudnica i nezbrinutih majki s novorođenčadi i djecom do tri godine), Dječji dom „Vrbina“ (Sisak), Dom za djecu „Vladimir Nazor“ (Karlovac), udruga “Nova budućnost” (Samobor) Caritas kuća “Emaus” te Sigurna kuća Caritasa Zagrebačke županije i Dom „Duga Zagreb“.

Zamolila sam ravnatelje da me obavijeste o broju štićenika u svakoj kući te da prikupe njihove božićne želje. Prikupljene želje sam napisala u tablici unutar Word programa i postavila na roditeljske centre u vrtiću. Roditelji, koji su htjeli sudjelovati, su se zapisali na želju koju su htjeli, zajedno sa svojim djetetom, ispuniti. Zamotane poklone i čestitke donosili su matičnim odgojiteljima koji su onda poklone dostavljali meni. Pokloni su vrlo brzo popunili vrtić. Imali smo čak 142 božićne želje, a unutar vrtića smo uspjeli prikupiti 109 poklona. Ostale neostvarene želja prikupila sam preko društvenih mreža na svom Facebook i Instagram profilu.

Ovim putem bih se htjela zahvaliti svim roditeljima i djeci te mojim prijateljima i poznanicima koji su sudjelovati u ovoj božićnoj priči, ali i mojim dragim kolegicama koje su se, isto tako, nesebično uključile u darivanje. Također, pomagale su mi kako bih sve ovo uspjela uspješno provesti.

Svi pokloni su sretno i spretno dostavljeni štićenicima. Neki domovi su poslali povratne informacije i to u foto-zapisu.

Znam da je u današnje vrijeme teško odvojiti novac za ovakve stvari, a još više vjerovati da će završiti na pravome mjestu i zato još jednom od srca hvala svima koji su prepoznali ovaj projekt kao lijepu božićnu priču.

Drago mi je da smo uspjeli zajedno nekoga usrećiti. I to čak njih 142!

SVG element circle_dots