Upis u program predškole u pedagoškoj godini 2023./2024. (poveznica)

SIJEČANJ I VELJAČA U “ŠKOLJKICAMA”

U skupini Školjkice i dalje smo se bavili pričanjem priča na neobične načine. Djeca su se upoznala s pričama “Razbojnik sa žutom pjegom” i “Zlatokosa i tri medvjeda”. Osim klasičnog čitanja iz slikovnice, priče su djeca uz pomoć odgojitelja dramatizirala koristeći štapne lutke, oznake likova priče “za na glavu” i plošne lutke na stalku, razvijajući tako svoje govorne vještine i kreativnost.

Djeca su se upoznala i s kazalištem sjena te su imala priliku priređivati svoje male predstave sa sjenama.

U suradnji s roditeljima provodimo i dalje aktivnost “Pregače pričaju priču”, u kojoj djeca s roditeljima izrađuju pregaču s likovima priče po izboru, a zatim u vrtiću svojim prijateljima pričaju priču prema likovima sa svoje pregače. Time jačaju pozitivnu sliku o sebi, ohrabruju se u javnom nastupu i govorenju pred grupom.

Pričali smo i “Priču iz vrećice” – dijete izvlači jedan predmet iz vrećice i započinje priču, ostali nastavljaju izvlačiti svoj predmet i nadovezuju se na započetu priču.

Djeca sudjeluju i dalje u projektu Virtualni vrtić s odgojiteljicom Mirelom Bašić, pa nam je tako u goste stigao Virtualko, maskota projekta, koji nam je donio QR kodove, s čijim značenjem su se djeca susrela prvi put.

Veljača je mjesec fašnika i maskiranja, tako su i djeca u Školjkicama donosila svoje kostime i postajala likovi iz mašte. U vrtiću su se izrađivali neki fašnički rekviziti, slikale maske, proučavale tradicijske maske, igrale vesele i šaljive igre, pjevale pjesme, plesalo se…

Djeca su naučila pjevati pjesme “Male ruke, male noge“ i “Širi, širi” te plesati na njih.

SVG element circle_dots