Upis u program predškole u pedagoškoj godini 2023./2024. (poveznica)

GLAZBENA ŠETALICA U BUBAMARAMA

Skupina Bubamare od listopada ove pedagoške godine prikupljala je informacije o glazbenim instrumentima. Osmišljena je kutija – glazbena šetalica koja je šetala od jedne obitelji do druge i tako kroz cijelu odgojnu skupinu. Svako je dijete preuzelo šetalicu u vrtiću i nakon dva dana vratilo ju s dovršenim rečenicama o odabranom glazbenom instrumentu i s priloženom fotografijom ili crtežom.

Po povratku glazbene šetalice iz obitelji, dijete je prezentiralo ostaloj djeci ono što je saznalo o odabranom instrumentu i aktivno je sudjelovalo u izradi Glazbene enciklopedije. Odgojiteljice su djeci puštale skladbe s odabranim instrumentima, provodeći aktivnosti aktivnog slušanja glazbe, spontanog izvođenja pokreta uz glazbu, sviranje instrumenata te izradu šuškalica i plakata, klasificirajući instrumente prema višem rodnom pojmu. Neki su roditelji zajedno sa svojim djetetom izradili instrument pa je njima oplemenjen glazbeni centar u našoj odgojnoj skupini.

Ovim načinom rada razvijalo se djetetovo samopouzdanje, sposobnost namjernog zapamćivanja, čekanje na red, osjećaj pripadanja skupini i poticalo se pravo na izbor. Na inicijativu djece, glazbena šetalica kreće u novi krug po obiteljima, što će ovog puta djeca njome prikupljati, pratite nas pa ćete saznati!

SVG element circle_dots