Upis u program predškole u pedagoškoj godini 2023./2024. (poveznica)

AKTIVNOSTI U STUDENOM U SKUPINI ŠKOLJKICE

U odgojnoj skupini Školjkice mjesec studeni bio je prožet umjetničkim aktivnostima, posebno onim književnim i glazbenim. U centru priča izradili smo dvorac od kartona kako bi ugođaj bio bajkovitiji, djeci privlačniji i kako bi dodatno poticao maštovitost. Pričali smo i dramatizirali priče “Juha od bundeve” te “Tri medvjeda i gitara”.

Posjetila nas je knjižničarka Gradske knjižnice Samobor gđa Blaženka Vadlja, s koferom punim slikovnica, i s djecom razgovarala o tome što je knjižnica, kako se mogu posuditi knjige te kako ih treba čuvati. Pročitala je djeci slikovnicu “Cmoljac zna” koju nam je i poklonila te su djeca bojala bojanku s temom iz slikovnice.

Djeca su s roditeljima kod kuće izrađivala razne muzičke instrumente i donijela ih u vrtić te ih sada svakodnevno koristimo, sviramo i uz njih pjevamo u našem glazbenom centu.

Slušali smo klasičnu glazbu i djeca su izmišljala pokrete uz nju, određivala raspoloženje glazbe te ritam. Posebno zanimljivo bilo je slikanje temperom na velikom formatu papira uz glazbu W. A. Mozarta. Djeca su imala priliku upoznati se s instrumentom sintisajzerom, svirati na njemu te uz svirku pjevati pjesmu “Medo Brundo”.

SVG element circle_dots