Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 2024./2025. (poveznica)

DJEČJI TJEDAN U OBJEKTU KERESTINEC

Vođeni motom “Ljubav djeci prije svega” u tjednu od 4. do 8. listopada u područnom objektu Kerestinec obilježili smo Dječji tjedan. U svakoj odgojnoj skupini odgojiteljice su pomno planirale i odabirale aktivnosti kako bi dječici uljepšale ove posebne dane.

U utorak, 5. listopada na našem dvorištu organizirali smo zajedničke aktivnosti u kojima su sudjelovale sve skupine. Djeca su imala priliku sudjelovati u tradicijskim igrama poput natjecanja u prevoženju bundeva u tačkama te igri gumi-gumi. Izrađivali smo i šareni i dugački lanac prijateljstva kojim smo ukrasili drveće u našem dvorištu. Zanimljiva je bila i igra nošenja kolačića u žlici te uvijek vesela igra padobranom i lopticama. Bogatiji smo i za dvorišnu kuhinjicu koju je za nas izradio naš domar, na sreću i oduševljenje dječice.

U odgojnoj skupini Školjkice djeca su dramatizirala priču “Djed i repa” uz samostalno biranje uloga i osmišljavanje duže verzije priče. Djeca su igrala razne nove igre poput “Pronađi karticu i izvedi pokret”, memory s drvenim oblucima i memory s velikim slikama, a kroz grafomotoričke aktivnosti zaključila su da svi imamo jednu zajedničku stvar, a to je: svi smo različiti!

U odgojnoj skupini Hobotnice djeca su vrijedno izrađivala zastavu svoje skupine slikanjem i otiskivanjem dlanova temperom na žutici. Pomoću jesenskih plodova izrađivala su svoje slike te napravila izložbu pod nazivom “Igra jeseni”. Djeca su naučila i pjesmu “Mi smo sretna djeca”, a upoznala su se i s dječjim pravima i izradila plakat na tu temu.

U skupini Delfini u kojoj se provodi program ranog učenja engleskog jezika djeca su učila o dječjim pravima i dužnostima kroz slikovne kartice te razne igre na engleskom jeziku, a potom su izradila i svoj plakat “Children’s rights”. Kreativno su se izražavala kroz aktivnost izrade sličica s korisnim životnim porukama (love, listen, help, be kind…) koje su toga dana nasumično birala iz magičnog šešira i nosila doma. Usvojila su i pjesmu “The more we get together” te izrađivala plakat “Ljubav djeci prije svega”.

Posljednjeg dana Dječjeg tjedna Delfini i Hobotnice proveli su u zajedničkoj aktivnosti rješavanja digitalnog kviza na temu Dječja prava i dužnosti, a na kraju je uslijedila podjela pohvalnica svoj djeci za sudjelovanje u kvizu.

Kroz mnoštvo poučnih aktivnosti djeca su usvajala nova znanja i stjecala iskustva o važnim životnim vrijednostima, o zajedništvu, prijateljstvu, različitosti, svojim pravima i dužnostima. Po prekrasnim radovima i osmjesima na dječjim licima možemo zaključiti da je ovaj Dječji tjedan u našem vrtiću protekao vrlo uspješno te se veselimo sličnim budućim događanjima.

SVG element circle_dots