Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 2024./2025. (poveznica)

Ribice u projektu “Virtualni vrtić”

Odgojiteljica Mirela Bašić voditeljica je projekta “Virtualni vrtić” na odgojno-obrazovnoj platformi eTwinning u koji su se uključila i djeca skupine Ribice u pedagoškoj godini 2020./2021.

Kroz razmjenu iskustava i ideja, zajedničko kreiranje digitalnih sadržaja upoznali smo različite web-alate pogodne za rad s djecom predškolskog uzrasta te suradnju s kolegama i roditeljima. Učili smo jedni od drugih i zajedno stvorili kolekciju digitalnih sadržaja i materijala koja će biti korisna djeci i odgojiteljima u predškolskim ustanovama. U projekt su uključeni odgojitelji i učitelji 5 država: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije.

Djeca su stekla nove prijatelje iz drugih zemalja i iz drugih vrtića kroz slanje pisama i plakata te kroz virtualne susrete koje smo organizirali u sklopu odgojno-obrazovnog rada.

O eTwinning platformi:

eTwinning je zajednica škola u Europi koja nudi platformu za odgojno-obrazovne djelatnike (učitelje, odgojitelje, ravnatelje, knjižničare itd.), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Preko ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.

SVG element circle_dots