Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 2024./2025. (poveznica)

Bumbari pričaju priče za popodnevni odmor i sportske aktivnosti u Bumbarima

Potaknuti međunarodnim Danom dječje knjige “Bumbari” su svakodnevno pričali priče ostaloj djeci prije odlaska na popodnevni odmor.

Neka su djeca pričala uz pripremljenu slikovnicu koju su donijela u vrtić, a neka su pričala priče po sjećanju.

Bilo je tu raznih ispričanih priča kao npr. “Male priče”, “Abeceda”, “Winnie Pooh”, “Ivica i Marica”, “Dragi anđelčići”, “Ružno Pače”, “Tri praščića”, “Jabuka”.

Jedna je djevojčica pričala priče po sjećanju: “Pepa Pig  u lunaparku” i “Pepa Pig na vikendu”. Njeno je pričanje kod djece izazvalo puno smijeha i vesele atmosfere jer je koristila izražajno oponašanje likova iz priče.

Dolaskom lijepog vremena i svakodnevne potrebe za kretanjem, u skupini Bumbari obilježen je Dan sporta. Djeca su pokazala interes za razne sportove poput: stolnog nogometa, košarke, stolnog tenisa, preskakivanja užeta, gađanja kolutovina, kuglanja i sl. Za većinu tih sportskih aktivnosti djeca su uz pomoć odgajatelja izrađivala potrebne rekvizite koje su poslije koristila u igrama u SDB-a, u pretprostoru i na zraku. Također su za provođenje sportskih aktivnosti donosila i rekvizite od kuće.

SVG element circle_dots