Upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja 2024./2025. (poveznica)

Aktivni travanj u Delfinima

Prvi tjedan u travnju Delfini su provodili aktivnosti na temu Zdrav život u vrtiću. Učili smo o važnosti tjelovježbe i aktivnog boravka na zraku, zdrave prehrane i doručka, o važnosti vode i njenim vrstama na Zemlji. O svemu tome učili smo kroz zabavne igre i istraživanje.

U drugom tjednu travnja bavili smo se temom In the garden. Čitali smo priču “Dinner in my garden”, usvajali recitaciju s pokretom “A little seed”, usvajali pjesmicu “My garden” te pogledali kratku videopriču “Sid the Seed”. Uz to smo upoznali nove pojmove na engleskom jeziku kroz naše omiljene, ali i nove igre slikovnim karticama. Crtali smo svoj vrt, izrađivali cvjetiće kolaž-tehnikom, istraživali, a potom i napravili plakat “Plant life cycle”. Posadili smo i svoj grah, a kada je bogato rodio, ponudili smo ga roditeljima i djeci da se posluže i zasade ga u svom vrtu.

U tjednu od 19. do 23. travnja obilježili smo Tjedan dječje knjige, ali i Dan planeta Zemlje. Ove dvije teme povezali smo tako što smo svakog dana čitali priče koje potiču ekološku osviještenost kod djece. Čitali smo i priču “Velika tvornica riječi”, razgovarali o riječima koje za nas imaju posebno značenje, a zatim i osmislili svoju priču “Zuzu i prijatelji”. Cijelog tjedna pjevali smo pjesmu “We’ve got the whole world”.

Posljednja tema u travnju bila je Svemir. Djeca su pokazala velik interes za Zemlju i ostale planete u Sunčevom sustavu. Istraživali smo putem enciklopedija i edukativnih dokumentarnih filmića za djecu. Usvojili smo nazive planeta na engleskom jeziku, održali mali kviz znanja, a osobito smo ponosni na naše kreativne radove na temu “Moj mali svemir”. Foto- i videozapise s našim radovima poslali smo na natječaj “Fizika danas”, namijenjen vrtićkim skupinama, a u organizaciji PMF-a. Bez obzira na ishod, mi se već sada osjećamo kao pobjednici.

SVG element circle_dots