Upis u program predškole u pedagoškoj godini 2023./2024. (poveznica)

DANI DJEČJEG VRTIĆA „SLAVUJ“ 6. – 17. SVIBNJA 2019.

U periodu od 6. do 17. svibnja 2019. godine održat će se Dani Dječjeg vrtića „Slavuj“ što će obuhvatiti čitav niz aktivnosti koje će se održavati u Vrtiću i izvan njega.
Dio aktivnosti će biti otvoren za javnost te pozivamo sve koji žele, da nam se pridruže.
Cilj navedenih aktivnosti je senzibilizirati javnost za potrebe djece i naglasiti važnost stručnog rada s djecom rane i predškolske dobi.

VREMENIK AKTIVNOSTI OTVORENIH ZA JAVNOST

1. DAN

6.5.2019. (ponedjeljak) u 18.00 sati
Predstava dramske grupe iz Rakitja u Područnom objektu Rakitje:
„Žirafa koja nije znala plesati“
Dramska grupa područnog objekta Rakitje pripremila je dramsku predstavu „Žirafa koja nije znala plesati“.
Događanje je otvoreno za javnost.
Pozivamo sve koji žele doći vidjeti predstavu, svu djecu polaznike našeg vrtića, one koji će to postati i one koji to nisu, školarce i sve odrasle koje predstava zanima da nam se pridruže i dobro zabave.

2. DAN

7.5.2019. (utorak)

3. DAN

8.5.2019. (srijeda) 9.00 – 16.00 sati
Stručni skup odgojitelja i stručnih suradnika (Turistički informativni centar)
Agencija za odgoj i obrazovanje, u suradnji s DV „Slavuj“ organizira županijski stručni skup namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima pedagozima s područja Zagrebačke županije.
Ciljevi stručnog skupa su:
– Povezivanje (umrežavanje) odgojno-obrazovnih radnika praktičara s ciljem poticanja i podizanje razine kvalitete međusobne suradnje.
– Razmjena iskustava uz prezentaciju primjera iz prakse.
– Doprinos razvoju refleksivne prakse odgojitelja i poticanju stvaranje kulture vrtića koja uključuje usmjerenost na razvoj.
– Rasprava s ciljem boljeg razumijevanja temeljnih značajki suvremenog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje.
Stručni skup će se održati u Turističkom informativnom centru, M. Stilinovića 1, Sveta Nedelja.

4. DAN

9.5.2019. (četvrtak) u 18.00 sati
Predstava dramske grupe odgojitelja iz Strmcu u objektu u Strmcu
Otvorenje izložbe „Moj vrtić“ (odgojna skupina Zrikavci)

Dramska grupa odgojitelja iz objekta Strmec pripremila je dramsku predstavu „Tri praščića“ za djecu i roditelje te uzvanike prisutne na otvorenju izložbe
Nakon predstave otvorit ćemo izložbu radova djece odgojno-obrazovne skupine „Zrikavci“ na temu „Moj vrtić“ koja je nastala u sklopu projekta Say hello to the World
Pozivamo sve koji žele doći vidjeti predstavu, svu djecu polaznike našeg vrtića, one koji će to postati i one koji to nisu, školarce i sve odrasle koje predstava zanima da nam se pridruže i dobro zabave.

5. DAN

10.5.2019. (petak) u 10.00 sat
Preuzimanje zelene zastave u restoranu Gastro Globus

Međunarodna koordinacija za Eko-škole, na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš, produžila je Dječjem vrtiću „Slavuj“ status međunarodne Eko-škole čime smo, kao 13. generacija, stekli brončani status.
10. svibnja održat će se svečanost podjele certifikata i Zelenih zastava na čijem preuzimanju sudjeluju ravnatelji, koordinatori, te predstavnici Osnivača.

6. DAN

13.5.2019. (ponedjeljak) od 10.00 – 12.00 sati
Događanje na Kipišću „Druženje u igri“
DV Slavuj i vrtići s područja grada (DV Osmijeh, DV Linigra i DV Sv. Male Terezije)

Na poziv Dječjeg vrtića „Slavuj“ održat će se druženje djece iz dječjih vrtića s područja grada Svete Nedelje. U navedenoj aktivnosti sudjelovat će djeca iz EV „Slavuj“, DV „Linigra“, DV „Osmijeh“ i DV „Sv. Male Terezija“.
Odgojitelji iz navedenih vrtića osmislili su različite aktivnosti u koje će se djeca moći uključiti.
DV SLAVUJ:
– Sportski poligon
– Aktivnosti s Hrvatskim autohtonim igračkama
– Aktivnosti ranog učenja engleskog jezika
DV SV. MALE TEREZIJE
– „Čovječe ne ljuti se“ – djeca – figure u igri
DV LINIGRA
– Kreativne radionice
– Učenje stranog jezika
DV OSMIJEH
– Folklorni plesovi
– Šah
– Izrada nakita

7. DAN

14.5.2019. (utorak) 9.30 – Strmec, 10.00 – Rakitje i Kerestinec
Dan otvorenih vrata za buduće polaznike vrtića
(Rakitje i Kerestinec – 10.00 boravak na zraku, Strmec – 9.30 predstava dramske grupe iz Strmca „Djedova pogača“ i boravak na zraku)

Dan otvorenih vrata predviđen je za uključivanje djece – budućih polaznika vrtića ( uz prisustvo roditelja), u jutarnje aktivnosti boravka na zraku zajedno s djecom koja već polaze naš vrtić.
U objektu u Strmcu za njih će djeca odgojno-obrazovne skupine Zrikavci prikazati dramsku predstavu „Djedova pogača“ nakon čega će se uključiti u igra na dvorištu.
U područnim objektima Rakitje i Kerestinec na dvorištima vrtića djeca će se moći uključiti u pripremljene aktivnosti.
Tijekom upisnog perioda, svaki roditelj koji je predao dokumentaciju za upis djeteta u vrtić dobio je za svoje dijete pozivnicu za druženje i igru u vrtiću.

8. DAN

15.5.2019. (srijeda) u 18.00 sati Društveni dom – Strmec
Predstava dramske grupe iz Kerestinca
„Prinčeva potraga“
Dramska grupa područnog objekta Kerestinec pripremila je dramsku predstavu „Prinčeva potraga“ koja će se održati u Društvenom domu u Strmcu.

Događanje je otvoreno za javnost.

Pozivamo sve koji žele doći vidjeti predstavu, svu djecu polaznike našeg vrtića, one koji će to postati i one koji to nisu, školarce i sve odrasle koje predstava zanima da nam se pridruže i dobro zabave.

9. DAN

16.5.2019. (četvrtak)

10. DAN

17.5.2019. (petak) u 10.00 sati – Područni objekt Rakitje, Školska 6, Novaki
Podizanje zelene zastave
Ove godine DV „Slavuj“ treći puta obnavlja status Eko-škole čime smo potvrdili da i dalje ispunjavamo postavljene uvjete i time stekli brončani status eko škole.

17.5.2019. održat će se svečano podizanje zelene zastave u područnom objektu Rakitje, u prisustvu djece, roditelja, uzvanika i zaposlenika DV „Slavuj“.

SVG element circle_dots